Szigetelési eljárás

A felázott, felvizesedett, penészes falak utólagos szigetelését hullámos acéllemez bepréselésével végezzük, a lábazat első sor téglafugájába, a belső padlószínt síkja alá, 2 cm átfedéssel a fal teljes vastagságában.A lemezek a hullámok segítségével kapcsolódnak egymáshoz. A talajvíz felfelé szivárgása ezzel megszűnik, a ház alapja egy teljesen új, összefüggő záró réteget kap. A fal teljes kiszáradása, víz utánpótlás hiányában természetes úton megkezdődik, mely tapasztalatok alapján pár hónapot vesz igénybe, tekintve a fal nedvességét, vastagságát, tömörségét.


Szigetelés után

A jól elvégzett szigetelési eljárás után a problémák megoldottá válnak, a kellemetlen dohos szag megszűnik, egészséges és friss levegő lesz tapasztalható, eltűnnek a vízfoltok, szemmel láthatóvá válik a falak kiszáradása, a téli hónapokban könnyebben felfűthető lesz a ház.


Alkalmazhatóság

A szigetelés alkalmazható fugaszerű építkezéseknél; tégla, vert-, és vályogfalak mindegyikénél, rombolás, bontás nélkül (az első sor tégla fugájának kitisztításával 5-15 cm vakolat leverésével). Vékony válaszfalaknál és ott, ahol a fugák nem egyvonalban vannak, nem lehet alkalmazni. Tökéletesen száraz falat eredményez. Gyakorlott, felkészült szakembereket kíván az alkalmazása, hogy kivitelezéskor a falazat statikailag ne károsodjon. A kapcsolódó válaszfalakat is szigetelni kell, mert szigeteletlenül hagyva visszanedvesíthetik a szigetelt főfalakat.
Ez a technológia felújítás előtt álló épületeknél ajánlott, mikor az alkalmazásának nincs műszaki akadálya, a vakolat mindkét oldalon cserére kerül, illetve csempe, lambéria, díszítő burkolatok sérülésének nincs jelentősége. A falazatban a kapilláris felszívódás megszűnik és a víz oldal irányban párolog ki.